Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mire ügyelj télen, hogy telefonod akkumulátora ne veszítsen kapacitásából

Mire ügyelj télen, hogy telefonod akkumulátora ne veszítsen kapacitásából

Mire ügyelj télen, hogy telefonod akkumulátora ne veszítsen kapacitásából

A fagypont alatti hőmérséklet és az akkumulátor nem igazán jó barátok, nem szeretik egymást. Az akkumulátor hidegben a szokásosnál is gyorsabban merül. Ezt, akinek van autója már biztos megtapasztalta. Egyes mobiltelefonok nagy hidegben kikapcsolják magukat, hogy megóvják az akkumulátort a hidegtől. Miért? Az alacsony hőmérséklet csökkenti az elektrokémiai folyamatokat a mobiltelefonod akkumulátorában. Az elektrolit folyadék viszkózusabbá válik, ami növeli a belső ellenállást.

A téli hidegben az akksid gyors lemerülését úgy tudod a legegyszerűbben megakadályozni, ha kikapcsolod a mobiltelefont. Ha ez számodra nem opció, mert fontos hívást vársz, ügyelj arra, hogy a telefonod mindig a lehető legközelebb legyen a tested melegéhez. A javaslatunk, hogy ne a kabátod, nadrágod külső zsebében tárold télen a telefonod, hanem esetleg a kabátod belső zsebében. Jogos a kérdés, hogy mikor csörög a telefon, akkor felvegyem?  A fagyos levegőn való telefonáláshoz javasoljuk a headset használatát, főleg ha a beszélgetés hosszabb ideig fog tartani. Így a mobiltelefon továbbra is élvezheti kabátunk zsebének melegségét. Sokan amikor egy hosszabb, kellemes téli séta után hazaérnek, odabújnak a radiátorhoz. Milyen kellemes is az! De a telefonunk nem örül ennek a hirtelen jött hőmérséklet változásnak, amely a legrosszabb esetben hosszan tartó műszaki károsodáshoz vezethet. A mobiltelefon akkumulátorok 10 és 25 Celsius fok közötti hőmérsékleten működnek a leghatékonyabban.

 

Mi a teendő, ha a a téli időszakban útközben alacsony a telefonunk kapacitása és nincs nálunk power bank? A következő trükköket használva tudod a mobiltelefonod akkumulátorát minél tovább életben tartani. Amennyiben iPhone-od van, akkor hatékonyan tudod kezelni az akkumulátor töltöttségét az „Akkumulátor állapota" menüpontban. Legelőször csökkentsd a kijelződ fényerejét. Nem feltétlen ekkor kell megnézned a telefonon tárolt videókat vagy fényképeket, mert ezek fogyasztják a telefonod akkumulátorának nagy részét. Az Android és az Apple is beépített a mobiltelefonba energiatakarékos üzemmódot, ha ezt bekapcsolod, a telefon nem tölti le az e-maileket, és csökkennek az alkalmazások háttér frissítései. Ezenkívül segít kikapcsolni a Bluetooth, a GPS helymeghatározás vagy a WLAN funkcióit. Amennyiben ezeket az óvintézkedéseket megteszed, télen is még jó pár óráig tudod telefonod alapfunkcióit használni.