Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Amit a webkamerákról tudni érdemes

Amit a webkamerákról tudni érdemes
Amit a webkamerákról tudni érdemes

 

A webkamerákkal kapcsolatban a ProtectFol webáruház ügyfélszolgálatához sok kérdés érkezett az elmúlt hetekben. Többen kérdeztétek, hogy elég jó egy 1080p webkamera? Véleményünk szerint napjainkban a legtöbb esetben nagy képfelbontású webkamerára van szükség. A kép felbontásnak legalább 720p-nek vagy annál többnek kell lennie. Ez alapján azt tudjuk mondani, hogy igen, az már egy jó minőségű webkamera, és sok felhasználó számára most ez a minőség a megfizethető választás. Jelenleg kapható legjobb minőségű webkamerák az Ultra HD 4K felbontású képet/videót rögzíteni tudó kamerák, amelyek a legjobb videó élményt nyújtják.

 


A 30 képkocka/mp megfelelő teljesítmény egy webkamerán?
A magasabb képkockasebesség simábbá, látványosabbá teszi a videó rögzítést és a streamelést. A 15 képkocka/másodperc (fps) már nem tudja Neked azt nyújtani, amit 2022-ben elvársz egy webkamerától, jelenleg a 30 képkocka/mp az a minimális képkockasebesség amit a legtöbb webkamera tud. Többnyire ezek a költséghatékony  webkamerák. A kiváló minőségű webkamerák 60 képkocka/másodperc vagy akár 120 képkocka/másodperc sebességgel rögzítenek 1080p képfelbontással. Ezért javaslatunk, hogy használj legalább 30 képkocka/másodperc sebességű webkamerát.

A jelenleg a számítógépes szaküzletekben kapható legtöbb laptopon van beépített webkamera. Az asztali számítógépeken ez már nem törvényszerű. A legtöbb modern laptop és többfunkciós készülék képernyője beépített webkamerával rendelkezik. Az asztali számítógépeknek többnyire nincs beépített webkamerája. Ebben az esetben a webkamera USB-porton keresztül csatlakozik a számítógéphez. Most sokakban felmerül a kérdés, hogy használható egy laptop kamera webkameraként? Igen, a Windows alapú és az Apple gépek is képesek automatikusan észlelni a kamerát webkameraként, amely használatával elérhető a Zoom vagy Google Meet alkalmazások. A piac legkeresettebb laptopjai azonban csak a 720p / 30fps-t teljesítmény, képfelbontást támogatják, míg a külső webkamerák jobb minőséget kínálnak. Ezért érdemes inkább egy külsőleg csatlakoztatott webkamerával dolgozni.

Mi a különbség a beépített és a külső webkamerák között?
A beépített webkamerákkal szemben a külső webkamerák többnyire jobb teljesítményt nyújtanak, és fejlettebb technológiával rendelkeznek a funkciók tekintetében. Mire gondolok? Például nagyobb felbontás, természetesebb hanglejátszás, nagyobb látómező autofókusszal és mesterséges intelligencia követéssel. 

A magánélet védelme

A laptopoknak nincs fedele, míg egyes webkamerákban beépített fedél van. Ahogy a név is sugallja, a laptop fedőlapjának bezárása biztosítja a magánélet védelmét. Ha nem szeretnéd folyamatosan lecsukni laptopod fedelét, akkor mindenképp biztonságosabb letakarni a webkamerád, mert nem tudhatod, hogy ki figyelhet Téged a világ másik végén.Ha egy hacker hozzáfér a webkamerádhoz, olyan anyagokat, képeket gyűjthet össze, amelynek kellemetlen következményei is lehetnek és hatással lehetnek az életed további szakaszára.